И ове године 24. маја, обележавамо домску славу Свете Ћирила и Методија. Свечаност за ученике биће уприличена у четвртак вече, 23. маја. Том приликом наградићемо 8 ученика за примерно понашање и постигнуте резултате у различитим домским активностима. Између осталог прогласићемо и наградити и ученика и спортисту генерације а специјалну награду, овај пут, доделићемо и једној ученици за освојено прво место на Регионалној домијади у поетском приказу.

По традицији, пригодну „опроштајну“ награду доделићемо и свим ученицима завршне године средње школе који напуштају дом. Ове године њих је само 15. Након проглашавања најбољих ученика и њиховог похваљивања и награђивања и пригодне свечане вечере, ученицима ће бити уприличена прикладна музичка забава.

У склопу обележавања Домске славе, као што је пракса последњих 13 година, из штампе ће изаћи и 13 број наших домских новина. Ове године „ДОМЧЕ“ ће бити штампано на повећаном броју страна, од којих ће један број њих бити посвећен нашем 70-ом „рођендану“.

У петак, 24. маја, на дан Светих Ћирила и Методија, као што практикујемо већ дуги низ година, у 10,00 часова уз присуство свештеника, ученика и запослених, обавиће се свечано сечење славског колача. У 16,00 часова истога дана, обавићемо свечани славски ручак уз присуство мањег броја гостију у односу на претходне године. То из разлога што на јесен планирамо велику прославу, за нас великог јубилеја, 70 година од оснивања и непрекидног рада установе, уз одговарајућу свечану академију и приредбу. То ће бити прилика да угостимо далеко већи број наших сарадника и пријатеља.