НОВОГОДИШЊИ ТУРНИР У СТОНОМ ТЕНИСУ

У сали Дома ученика, у току децембра, одржан је „Новогодишњи турнир у стоном тенису“ на коме је учествовало 17 ученика, 9 дечака и 8 девојчица. Ученици су се борили  за три прва места која им обезбеђују учешће на међудомском такмичењу, планирам за март месец наредне године, и за слаткише у количинама које зависе од пласмана учесника. Код девојчица, најбоље су биле сестре Јелић, и то прво место освојила је Маријана а друго Младена, док је треће место освојила ученица Марина Ресимић. Њих три ће представљати наш дом на регионалном такмичењу, популарној „Домијади“. У конкуренцији дечака, прво место је убедљиво освојио ученик треће године Марко Драшковић, друго Лука Раичевић а треће Слађан Маринковић. Свечана додела диплома и симболичних „слатких“ награда победницима биће уручена на новогодишњој забави ученика 26. децембра. У зависности од интересовања ученика наредних година очекујемо да ће новогодишњи турнир у стоном-тенису постати домска традиција.

Било је борбено и занимљиво!

НАСИЉЕ И ПРЕВЕНЦИЈА НАСИЉА

Почетком децембра, ученици треће васпитне групе Марина Караклајић, Жаклина Оцокољић и Стефан Стевановић, одржали су презентацију на тему „Насиље и превенција насиља“. Осталим ученицима указали су шта се подразумева под појмом насиље, које врсте насиља постоје и шта она обухватају. Такође указали су на активности са циљем сузбијања тј.  превенције насиља и који су основни кораци у интервенцији поводом насиља. За крај, пре отварања дискусије, ученици су приказали кратак видео на којима је представљен пример вршњачког физичког и електронског насиља. Помоћ ученицима у прављењу ове презентације пружиле су васпитачице Славица Манојловић и Маријана Бешевић.

Како против насиља?

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

У уторак, 17. децембра, двадесетак наших ученика присуствовало је позоришној представи која је одржана у Дому културе. Реч је о трагикомедији „СРЕЋНА НОВА“ коју су извели глумци Александар Михаиловић и Дејан Цицмиловић.

ПРЕТПРАЗНИЧНИ АМБИЈЕНТ

Поводом Новогодишњих и Божићних празника Дом је добио нови свечани изглед. Васпитачица Маријана је са групом ученика окитила домску јелку и извршила украшавање објеката и непосредног домског окружења. Долазећи празници биће продужени мини школским распустом, коначно да мало предахнемо…